Tényleg csodát tesz a citromos víz a szervezettel? A táplálkozástudósok véleményét kérdezték

Tényleg csodát tesz a citromos víz a szervezettel? A táplálkozástudósok véleményét kérdezték

Sokan esküsznek rá, ezért elmondták, igazából mennyit segít a szervezetnek.

citromos viz

Sokan úgy vallják, reggelente egy pohár langyos víz frissen facsart citromlével csodát tesz a szervezettel: segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, felfrissíti az agyműködést, és a fogyókúrának is lendületet ad.

A citromos víz nagyon népszerű, hiszen olcsó és gyors frissítő, viszont a dietetikusok és  táplálkozástudósok szerint nem érdemes csodaszerként tekinteni rá. Wesley Delbridge, az Amerikai Dietetikai és Táplálkozástudományi Akadémia dietetikus szóvivője az előnyökről és a túlzásokról is beszélt.

Citrom és víz

Az ideális esetben hét-nyolc óra alvást követően a citromos víz egy alacsony kalóriatartalmú reggeli frissítő, mellyel kapcsolatban a tudományos tények mégis inkább a víz hatását támasztják alá. Mivel sokan nem isznak elegendő vizet, a reggeli szokás citrommal vagy nélküle is számos pozitív eredményhez vezet.

A dehidratáció lassítja az anyagcserét, és káros az élettani folyamatokra, ezért a mindennapos megnövelt vízfogyasztás érezhetően segít az emésztés serkentésében, továbbá gyorsítja az agyi funkciókat, kedvezően hat a vérnyomásra, sőt, még a bőr is feszesebbé válik tőle.

Üdítő helyett citromos víz

Az ital nemcsak a víztartalmának köszönheti jótékony hatását. Mivel az ember ezzel sok esetben a magas cukortartalmú üdítőket váltja ki, további egészségügyi előnyökkel is számolhat. A szénsav mellőzése a gyomorproblémákat is megszüntetheti, míg a számos okból egészségtelen cukor mérsékelt bevitele a gyulladásos és az érrendszeri betegségeket is nagyobb eséllyel segít kiküszöbölni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *